США і Японія : необхідно зробити «подальші дії» проти КНДР

31 ЛИПНЯ 2017 11:22

Представники США говорять, що час дискусій про Північну Корею, яка проводить нові ракетні випробування, пройшов, про це повідомляє TrueUA з посиланням на golos-ameriki.  

 Президент США Дональд ТРАМП провів серію екстрених дипломатичних консультацій з Японією і Південною Кореєю у зв'язку з випробуванням північнокорейської балістичної ракети.   

Уранці в понеділок по токійському часу ТРАМП провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Синдзо АБЭ, який тривав близько години. АБЭ повідомив журналістів, що він і президент США погодилися, що вони "повинні зробити подальші дії".  

Крім того, представники США повідомили, що президент ТРАМП також намагався зв'язатися з президентом Південної Кореї МУН ЧЖЭ Іншому, який знаходиться у відпустці.   

За словами АБЭ, Японія і США виступатимуть за конкретні дії зі зміцнення систем оборони і забезпечення безпеки їх народів в умовах загрози, витікаючої від Північної Кореї.   

Раніше Пхеньян заявив, що нове ракетне випробування, проведене в п'ятницю, «є суворим попередженням» Вашингтону і його союзникам.  

Високопоставлені представники США заявили в неділю, що дискусії про дипломатичні наслідки чергового ракетного випробування Північної Кореї пора припиняти, оскільки загроза всьому світу, яку представляє Пхеньян, стала очевидна для усіх країн.  

В неділю американські бомбардувальники пролетіли над Корейським півостровом в якості демонстрації військової потужності. Тим часом віце-президент Майк ПЕНС помітив, що «США розглядають усі варіанти» заходів у відповідь проти Північної Кореї.  

В свою чергу, Пхеньян заявив, що нове випробування ракети, яка, на думку експертів, здатна досягати континентальної території США, є «суворим попередженням».  

«Ера стратегічного терпіння завершилася», - сказав вице-президент Майк ПЕНС, додавши, що тиск на Пхеньян триватиме, поки він «назавжди не відмовиться» від програм створення ядерної зброї і балістичних ракет.

 

Світ, 31.07.2017 11:22