Фото: Pixabay

США можуть виділити Україні ще близько $500 млн допомоги

Сполучені Штати Америки готуються надати Україні до 500 мільйонів доларів з метою підтримки енергетичної системи України, яка з настанням холодів перебуває під загрозою ударів з боку Росії. Виділені кошти будуть спрямовані на покриття термінових потреб цієї галузі.

Про це під час відеобрифінгу поінформував помічник державного секретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт.

"Сполучені Штати раніше виділили Україні понад 520 мільйонів доларів допомоги на підтримку енергетичного сектору. Ми знаємо, що на підході ще 500 мільйонів доларів", — сказав Паєтт.

Американський посадовець наголосив, що кошти необхідні для купівлі нових трансформаторів, а також організацію виробничих потужностей для відновлення енергетичної інфраструктури.

Помічник Держсекретаря США також зазначив, що його країна працює з українським урядом над розвитком децентралізованої енергетичної системи, яка була б повністю інтегрована до європейської.

"Володимир Путін намагався перетворити зимові морози на зброю та використати їх як інструмент, щоб зламати волю українського народу. Я впевнений, що він, як і раніше, зазнає невдачі", — додав Паєтт.

Нагадаємо, що Україна активно готується до нового зимового сезону в умовах війниМіністерство енергетики вже перевірило підготовку обленерго до можливих ракетних обстрілів.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські ракетні обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 17.11.2023 02:14