США не дають візи пілотам російського «Аерофлоту»

21 КВІТНЯ 2018 09:36

«Аерофлот» зіткнувся з серйозними труднощами при отриманні віз США для своїх пілотів. Як пояснили представники російської компанії, льотні екіпажі змушені отримувати документи на загальних підставах і в порядку загальної черги. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Однак в останні тижні, американські консульські установи з тих чи інших причин відмовляють у записи на чергу. На даний момент наявних у пілотів віз досить, щоб виконувати польоти в США протягом декількох місяців, запевнив прес-секретар авіакомпанії Максим Фетисов.

Проте ситуацією зацікавилися в Кремлі. «Очевидно, що це навмисне створення труднощів, яке цілком і повністю лежить на совісті наших американських колег. Звичайно, ми стурбовані і не хотіли б такого розвитку подій», - заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Представники США заявляють, що труднощі викликані скороченням штату, після видворення з Росії американських дипломатів. Однак в Москві запевняють, що скорочення американського дипкорпусу жодним чином не стосувалася консульської секції. Втім, це не зовсім так.

В кінці березня міністерство закордонних справ РФ оголосило 60 американських дипломатів персонами нон грата, відповівши тим самим на американське рішення по російським дипломатам у зв'язку зі «справою Скрипаля». Видворенню піддалися 58 співробітників посольства США в Москві і два працівника генерального консульства США в Єкатеринбурзі. Одночасно влада РФ відкликала дозвіл на функціонування генконсульства США в Санкт-Петербурзі.

Політика, 21.04.2018 09:36