США передадуть Ізраїлю артснаряди, які обіцяли надати Україні, — NYT

Сполучені Штати Америки передадуть Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів. Саме такі боєприпаси США обіцяли передати Україні.

Про це повідомляє The New York Times.

"Пообіцявши надіслати більше зброї як Україні, так і Ізраїлю, президент Байден у четвер намагався чітко дати зрозуміти, що Сполучені Штати не віддають перевагу одній війні над іншою. Але за декілька годин до цього чиновник Міністерства оборони США заявив, що десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, обіцяних Україні, будуть перенаправлені до Ізраїлю", — зазначили у виданні.

На думку офіційних осіб та експертів США, снаряди це та зброя, яка потрібна в обох війнах, що може призвести до того, що США не зможуть задовольняти попит. Видання наголошує, що це буде особливо актуально, якщо очікуваний наземний наступ Ізраїлю в Газі у відповідь на атаки ХАМАС триватиме місяцями.

Зазначається, що 155-міліметрові снаряди за стандартом НАТО будуть мати великий попит в Україні та Ізраїлі, оскільки обидві країни використовують їх проти цілей у радіусі кількох десятків кілометрів.

"Сполучені Штати надіслали Україні понад два мільйони 155-міліметрових снарядів, а Європа поставила ще сотні тисяч з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року. Але західні військові запаси зараз наближаються до дна бочки. Виробники в США та Європі нарощують виробництво боєприпасів, але, ймовірно, пройдуть роки, перш ніж вони зможуть поповнити запаси Атлантичного альянсу та задовольнити вимоги України, не кажучи вже про Ізраїль", — сказано у повідомленні.

У Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні повідомили, що оскільки глобальні запаси 155-міліметрових снарядів та інших систем озброєння вже зменшилися, виробники намагаються встигати за попитом, “будуть компроміси” в постачанні обох воєн, чим довше вони триватимуть.

Нагадаємо, раніше The New York Times повідомляв, що Україна та Ізраїль, на території яких йдуть активні бойові дії, потребують військової підтримки від світових партнерів. Зокрема, є три види зброї, якої обидві країни потребуватимуть в однаково значних обсягах. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 22:16