Фото: DR

ЦАХАЛ пригрозив масштабним ударом по Ірану, якщо "Хезболла" відкриє північний фронт

Армія оборони Ізраїлю може завдати потужного удару по Ірану, якщо ліванське угруповання "Хезболла" вирішить відкрити проти Ізраїлю другий фронт на півночі країни.

Про це заявив міністр економіки та промисловості Ізраїлю Нір Баркат в інтерв'ю британській газеті Daily Mail.

"План Ірану полягає в тому, щоб атакувати Ізраїль по всіх напрямках. Якщо ми виявимо, що вони мають намір атакувати Ізраїль, ми не просто завдамо удару у відповідь по цих фронтах, але вдаримо по голові змії – по Ірану. Аятоли в Ірані не будуть спокійно спати вночі, якщо вони відкриють північний фронт", — сказав Баркат.

Також він пригрозив, що в такому разі Ліван та "Хезболла" також заплатять "велику ціну, аналогічну до тієї, яку заплатить ХАМАС". Варто зауважити, що  ізраїльська влада неодноразово заявляла, що має намір повністю знищити ХАМАС.

"Але цього недостатньо. Дуже чіткий сигнал у тому, що ми також збираємося переслідувати керівників Ірану. Ізраїль має дуже чітке послання нашим ворогам. Ми кажемо їм: подивіться, що відбувається в Газі, — ви отримаєте те саме, якщо нападете на нас. Ми зітремо вас з лиця Землі",  заявив Баркат.

Нагадаємо, раніше речник Держдепартаменту США Метью Міллер, який процитував слова державного секретаря США Ентоні Блінкена, заявив, що Ліван постраждає, якщо його втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. Вздовж південного кордону цієї держави зростає напруженість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.10.2023 21:15