Фото: Ентоні Блінкен / скріншот

Втягнення Лівану у війну з Ізраїлем: Блінкен попередив про наслідки

Ліван постраждає, якщо його втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. Вздовж південного кордону цієї держави зростає напруженість.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, який процитував слова державного секретаря США Ентоні Блінкена.

За його словами, державний секретар Ентоні Дж. Блінкен учора розмовляв із тимчасовим прем’єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті, щоб підтвердити підтримку США ліванського народу та відзначити стурбованість зростанням напруженості вздовж південного кордону Лівану. 

Міллер повідомив, що держсекретар знову наголосив на важливості поваги інтересів ліванського народу, який постраждає від втягування Лівану в конфлікт, спровокований нападом ХАМАС на Ізраїль. 

Блінкен також висловив співчуття родинам ліванських цивільних осіб, які трагічно загинули внаслідок конфлікту і підкреслив, що США постійно підтримують Збройні сили Лівану та Сили внутрішньої безпеки, єдиних законних гарантів стабільності та територіальної цілісності Лівану.

Нагадаємо, раніше американські експерти припустили, що терористи ХАМАСу під час нападу на Ізраїль, імовірно, використовували зброю з Північної Кореї. Зокрема, є дані, що бойовики застосували північнокорейські реактивні гранатомети F-7.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Іран є покровителем ХАМАСу і постачає 93% зброї, яку використовує ХАМАС. Президент Єврокомісії додала, що життєво важливо продовжувати санкції проти Ірану, а також розширити їх і придушити ухилення від санкцій.

Своєю чергою лідери Арабських країн на саміті в столиці Єгипту Каїрі засудили ізраїльські бомбардування Сектору Гази. Через відсутність Ізраїлю і Сполучених Штатів Америки учасники не погодили ніяку спільну домовленість щодо стримування насильства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 09:29