Фото: Вікіпедія

США передали Україні першу партію M2 Bradley

Сполучені Штати Америки передали українським військовим партію бойових машин піхоти M2 Bradley. Вони уже прибули в Україну.

Про це повідомив представник Міністерства оборони США Чарлі Дітц, передає The Drive.

"Так, ми можемо підтвердити, що частина Bradley прибула (в Україну,  ред.)", — сказав він.

При цьому не уточняється, яку саме кількість вже отримали українці та коли вони були завезені до України, додавши, що такі питання слід поставити керівництву Пентагону.

Що відомо про Bradley

Бойова машина піхоти M2 Bradley надійшла на озброєння в 1981 році після довготривалих випробувань, що тривали з 1964 року. БМП отримала власну назву на честь легендарного американського генерала часів Другої світової війни Омара Бредлі.

БМП призначена для забезпечення транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою, ведення ними бою з машини та вогневої підтримки їх в період та після спішування. На її базі створена бойова розвідувальна машина M3 Bradley.

Застосовувалася американськими військами у війнах в Перській затоці та Іраку.

Основу комплексу озброєння БМП становить 25-мм автоматична гармата М242 із зовнішнім приводом автоматики та двострічковим живленням, що забезпечує швидкий перехід з одного типу боєприпасів на інший. Боєкомплект гармати складається з 900 снарядів, 300 з яких (зазвичай 225 осколково-фугасних і 75 бронебійних) споряджені та укладені в башті, а ще 600 знаходяться у боєукладці в корпусі БМП. Передбачено три штатні режими ведення вогню — одиночними пострілами або чергами з темпом стрільби 100 та 200 постр./хв. Максимальна технічна скорострільність гармати — 500 постр./хв.

Bradley відрізняється порівняно високою питомою потужністю (21,3 к.с./т для базового варіанта) та низьким питомим тиском (0,52 кг/кв. см), що в сукупності з великим ходом опорних котків забезпечують машині хороші динамічні якості, уможливлюючи тісну взаємодію з танками М1 "Абрамс". БМП здатна долати водні перешкоди водою зі швидкістю до 7,2 км/год за рахунок перемотування гусениць.

Нагадаємо, раніше транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Війна, 18.04.2023 22:16