Фото: vesti.kz

США передали Україні першу партію ядерного палива: як це позначиться на Росії

Сполучені Штати Америки зробили важливий крок до припинення монополії Російської Федерації щодо постачання ядерного палива. "Енергоатом" вперше отримав паливо від союзників для 440-х реакторів, яке виготовили спільно з українськими фахівцями.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Далі будемо працювати, щоб взагалі замінити РФ у цьому сегменті. Є вже домовленості з певними країнами", — сказав Галущенко.

Зазначається, що "Енергоатом" став першою компанією у світі, якій вдалося замінити російське паливо на радянських реакторах ВВЕР-1000.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна отримає фінансові гарантії від Великої Британії щодо закупівлі ядерного палива у низки виробників. Наша держава укладе угоду про експортне фінансування на суму 192 мільйони фунтів стерлінгів (245 мільйонів доларів).

Раніше віце-прем'єр-міністр — міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявляв, що нашій державі вдалось відновити практично всі підприємства теплової генерації. Вони були пошкоджені внаслідок ракетних та дронових атак Російської Федерації.

На початку березня видання Bloomberg повідомляло, що Російська Федерація поставляє до Китаю ядерне паливо. Пекін збільшив імпорт російського ядерного палива для того, щоб запустити ще один реактор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 17:54