США пригрозили Пхеньяну «масованою військовою відповіддю» на агресію

04 ВЕРЕСНЯ 2017 10:04

Вашингтон готовий рішуче обороняти себе та своїх союзників у разі, якщо Північна Корея наважиться на них напасти. Президент США Дональд Трамп заявив, що його країна готова використати також свої ядерні можливості, інформує TrueUA.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс МЕТТІС пригрозив, що його країна дасть «масовану військову відповідь» у разі, якщо Північна Корея здійснить атаку на США або будь-якого з їхніх союзників. «Будь-яка загроза США та їхнім територіям, включаючи Гуам або союзників, буде зустріта масованою військовою відповіддю, яка буде ефективною та приголомшливою», - заявив МЕТТІС неділю, 3 вересня, інформує Reuters.

При цьому він зазначив, що Вашингтон не прагне «повного  знищення» КНДР, хоча має для цього багато можливостей. Пізніше у неділю президент США Дональд Трамп у своїй розмові з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе запевнив, що США готові обороняти себе та своїх союзників, використовуючи, у тому числі, свої ядерні можливості.

Нагадаємо, що 3 вересня в КНДР заявили, що успішно випробували водневу бомбу. Шосте випробування ядерної зброї, яке здійснив Пхеньян, викликало бурхливу реакцію з боку міжнародної спільноти, яка засудила дії КНДР та оголосила про наміри посилити економічні санкції стосовно цієї країни. Після ядерного випробування сусідня до КНДР Південна Корея здійснила військові навчання у відповідь, під час яких було відпрацьоване нанесення ударів за допомого балістичних ракет по місцях зосередження ядерних засобів ураження Північної Кореї.

Світ, 04.09.2017 10:04