Фото: Укрінформ

США додатково поставлятимуть танки й БМП Україні, — Моравецький

США додатково поставлять в Україну танки Abrams і БМП Bradley. Таку заяву під час пресконференції у Вашингтоні після зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс зробив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Про це пише "Укрінформ". 

Польські чиновники просили американців пришвидшити поставки. 

"Звичайно, ми вмовляли американців, аби вони якомога ширше допомагали (Києву, — ред.), оскільки від цього залежить, як швидко може бути завершена війна перемогою України", — наголосив польський прем’єр.

Він висловив думку, що поляки зробили те, що від них залежало у питанні військової допомоги Україні. Він також висловив задоволення з приводу того, що Україна зараз купує у Польщі зброю, зокрема, на кошти міжнародних інституцій, таких як ЄС.

"Ці кошти потрапляють до Києва, а Київ замовляє в Польщі БТР Rosomak, самохідні міномети Rak, САУ Krab, ПЗРК Piorun та багато інших видів зброї", — підкреслив Моравецький.

Він назвав це дуже доброю інформацією для польської промисловості.

Нагадаємо, 4 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет допомоги Україні. Загальна вартість військової техніки становить 2,6 мільярда доларів.

Раніше повідомлялося, що Україна не отримає від США ракети великої дальності ATACMS. Союзники розглядають інші варіанти для протистояння Росії на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.04.2023 13:44