Фото: соцмережі

США ударом дронів знищили одного з ватажків терористів "ІДІЛ"

Сполучені Штати Америки завдали удару по Сирії. В результаті атаки дронів загинув один з лідерів "ІДІЛ" Усама аль-Мухаджир.

Про це йдеться у повідомленні Центрального командування США.

Військові завдали удар ще 7 липня дронами MQ-9. У США наголошують, що знищення терориста погіршить здатність "ІДІЛ" планувати та проводити терористичні атаки.

"Ми чітко дали зрозуміти, що залишаємося відданими розгрому "ІДІЛ" у всьому регіоні. ІДІЛ залишається загрозою не лише для регіону, а й за його межами", — сказав командувач Центрального командування США генерал Майкл Курілла.

У Центральному командуванні запевнили, що операції проти "ІДІЛ" — разом із силами партнерів в Іраку та Сирії — продовжаться, щоб досягти остаточної поразки цього угруповання.

Нагадаємо, 25 червня Росія завдала авіаудари по Сирії. Російські ракети поцілили по ринку в сирійському Ідлібі та околиці міста Джиср-аш-Шугур. Внаслідок атак убито щонайменше 11 осіб. Попередньо, росіяни завдали два удари по країні. Перший був завданий по багатолюдному ринку у місті Джиср-аш-Шугур, внаслідок чого загинули щонайменше дев'ять осіб — троє комбатантів і шість мирних жителів, зокрема дві дитини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 18:25