США звинуватили Тегеран у порушенні резолюції Ради безпеки ООН

29 ЛИПНЯ 2017 13:40

Держдепартамент США в п'ятницю виступив із спеціальною заявою, звинувативши Іран в порушенні резолюції 2231 Ради безпеки ООН. Причиною стало випробування Тегераном космічної ракети-носія.  Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Голос Америки.

 

«Здійснивши 27 липня запуск космічною ракети-носія «Симург», Іран знову продемонстрував дії, що суперечать положенням резолюції СБ ООН. Ми засуджуємо цю акцію», – говориться в заяві американського дипломатичного відомства.

 

Документ, прийнятий Радою безпеки, забороняє Тегерану «будь-яку активність», пов'язану з виробництвом і розробкою балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю. Космічні ракети-носії, як підкреслюється в повідомленні Держдепартаменту, створюються з використанням таких же технологій, як і міжконтинентальні балістичні ракети.

 

У дипломатичному відомстві нагадали, що цього року Тегеран двічі - 18 червня і 4 липня - проводив випробування ракет різних класів.

 

«Програма Ірану по розробці балістичних ракет не відповідає положенням резолюції 2231 СБ ООН і дестабілізує ситуацію в регіоні, - говориться в заяві. – Ми закликаємо Іран надалі відмовитися від будь-яких запусків балістичних ракет і пов'язаної з ними активності».

 

З відповідною заявою Держдепартамент США вже звернувся до Генерального секретаря ООН.

 

Світ, 29.07.2017 13:40