Фото: "Суспільне"

Стало відомо, хто представлятиме Україну на "Дитячому Євробаченні-2023": відео виступу переможця Нацвідбору

У неділю, 1 жовтня, відбувся фінал Національного відбору на "Дитяче Євробачення-2023", де назвали переможця. Нею стала Анастасія Димид. 

Як інформує "Суспільне", до фіналу Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2023" увійшло п'ятеро учасників. Цього року українці вперше голосували за переможця в "Дії".

Фінал конкурсу проходив у форматі прямого ефіру. Ім'я переможця визначили за результатами голосування журі та глядачів 50 на 50.

Що відомо про переможницю "Дитячого Євробачення-2023"

У фіналі Нацвідбору перемогу здобула Анастасія Димид. Дівчинка під час Нацвідбору виконувала пісню "Квітка", за яку проголосувала найбільша кількість глядачів та суддів. Дев'ятирічна учасниця родом із села Гошів Долинської громади, що на Івано-Франківщині. Вокалом Анастасія займається з п'яти років.

Анастасія Димид

Фото: "Суспільне мовлення"

Анастасія брала участь у багатьох конкурсах. Переможниця Нацвідбору зізнається, що найбільше пишається нагородою пісенного фестивалю United Kids (Іспанія).

Що відомо про Дитяче Євробачення

Це щорічний конкурс, в якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської Мовної Спілки. У конкурсі можуть брати участь діти віком від 10 до 15 років.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" з 2006 року. Відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках). 

Цього року дитячий пісенний конкурс пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Нагадаємо, що наступного року доросле "Євробачення" прийматиме Швеція. Його проведуть у місті Мальме. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.10.2023 01:28