Скріншот з інтерв'ю Сергія Філімонова "Українській правді"

Стало відомо ім'я офіцера ЗСУ, який очолив батальйон "Вовки Да Вінчі"

Офіцер Збройних сил України Сергій Філімонов став командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" і усіх запрошує всіх охочих приєднуватися до цього підрозділу.

Про це він повідомив у відеозверненні в соцмережі "X" і в Telegram-каналі

"Друзі, маю честь повідомити, що я очолив батальйон "Вовки Да Вінчі". Запрошую вас та ваших друзів приєднатися до нас", написав військовий. 

Він наголосив, що для нього велика честь бути командиром у підрозділі його друга Дмитра Коцюбайла на позивний Да Вінчі. 

Філімонов запросив усіх охочих долучатися до батальйону. Він зазначив, що "Вовки Да Вінчі" потребують людей різного фаху не тільки штурмовиків, а й айтівців, операторів дронів, артилеристів, діловодів, бухгалтерів тощо. За словами офіцера, батальйон надасть усе необхідне тим, хто захоче стати його частиною.

"Наш батальйон сповідує цінності нашого першого командира. Да Вінчі завжди ставив у пріоритет людське життя і здоров'я. У нас будуть брати участь у боях тільки підготовлені люди. Їх готуватимуть наші інструктори. У багатьох хлопців досвід дуже великий, у декого по десять років. У нас служать військові з інших країн, які пройшли з нами великий шлях і дають дуже круту підготовку", наголосив Філімонов.

Що відомо про Сергія Філімонова

Сергій Філімонов лідер молодіжного руху "Гонор", колишній керівник київського осередку "Цивільного Корпусу "Азов" та київського осередку партії "Національний корпус". Він відомий також як організатор та учасник ініціатив проти забудови, на підтримку політв’язнів і жертв політичних злочинів. Філімонов організовував вуличні протести на підтримку ініціатив "Хто замовив Катю Гандзюк", "Стерненку волю", "Захистимо Протасів Яр", "Зоозахист" та інші. У 2021 році був засновником Академії Вуличного Протесту.

Нагадаємо, про смерть 27-річного Дмитра, командира батальйону "Вовки Да Вінчі", стало відомо 7 березня 2023 року. Герой України отримав смертельне поранення у боях під Бахмутом. У загиблого залишилися наречена, брат, чотири сестри, мати й бабуся. 9 березня із Да Вінчі попрощалися в селі Бовшів на Івано-Франківщині. 10 березня його провели в останню путь в Михайлівському соборі у Києві. Церемонію відвідали прем‘єрка Фінляндії Санна Марін та президент Володимир Зеленський. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.02.2024 16:52