Фото: Pixabay

Стало відомо, коли Україна отримає перший транш від заморожених активів РФ

Перший транш з прибутку від заморожених активів Російської Федерації Україна отримає вже протягом наступних кількох тижнів.

Про це повідомив представник Європейської комісії Крістіан Віганд.

За словами посадовця, розмір першого траншу сягатиме 1,5 мільярда євро. Він наголосив, що ЄС активно працює над тим, щоб перші кошти за відсотками від заморожених російських активів надійшли до України якнайшвидше.

"Ми маємо власну пропозицію, яка перебуває в стадії реалізації, з якою погодилися країни-члени ЄС, і зараз ми працюємо над тим, щоб перший транш з прибутку від знерухомлених активів був доступний Україні протягом наступних кількох тижнів", — сказав він.

Представник ЄК додав, що до кінця цього року Україна отримає близько 15 мільярдів євро прибутку від заморожених активів країни-агресорки.

Нагадаємо, 14 червня прес-служба Міністерства фінансів України повідомляла, що на саміті "Великої сімки" в Італії лідери країн домовилися про надання Україні близько 50 мільярдів доларів США до кінця року. Кошти будуть обслуговуватися та погашатись шляхом майбутніх прибутків, отриманих від заморожених суверенних російських активів, що знаходяться в Європейському Союзі та інших юрисдикціях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.07.2024 22:08