Фото: Повітряні сили США

Стало відомо, коли українські військові поїдуть до США навчатися керувати Patriot

10 СІЧНЯ 2023 21:57

Українські захисники пройдуть навчання щодо роботи з протиракетною системою Patriot наступного тижня. Для цього вони відправляться у Сполучені Штати Америки.

Про це пише TrueUA із посиланням на CNN.

Навчання пройдуть у Форт-Сіллі в Оклахомі, де проводяться тренування з експлуатації та обслуговування системи ППО з американськими військовими. Це одне із чотирьох місць базової підготовки армії.

За словами помічниці міністра оборони США Лаури Купер, підготовка українських військових триватиме кілька місяців, скільки точно – поки що не вказується. У США розглядають різні варіанти навчання українців: безпосередньо на американських полігонах та за межами країни.

Що відомо про Patriot 

Patriot – це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

Нагадаємо, 21 грудня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до США, Білий дім оголосив, що надасть Україні потужний пакет військової допомоги на 1,85 мільярда доларів. Відомо, що в цю суму входить одна батарея Patriot, яка містить чотири пускові установки та все необхідне обладнання до них. У Пентагоні заявили, що українські військові вчитимуться керувати Patriot декілька місяців.

5 січня Німеччина повідомила, що приєднається до США у постачанні Україні комплексів Patriot.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 10.01.2023 21:57