Фото: ТАСС

Стало відомо, скільки міністрів країн НАТО проігнорували виступ Лаврова на засіданні ОБСЄ

Майже півтора десятка міністрів закордонних справ країн НАТО проігнорували засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) через присутність Сергія Лаврова. Саміт у ці дні тривав у столиці Північної Македонії Скоп’є.

Як пише "Українська правда", через присутність міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, бойкот влаштували 13 з 31 члена Північноатлантичного Альянсу.

"Процес бойкоту зустрічі ОБСЄ через участь російського міністра запустив глава МЗС України Дмитро Кулеба. Публічно його підтримали держави Балтії та Польща. Але навіть ті міністри, які приїхали у Скоп’є, після спільної вечері, на якій Лаврова не було, вирішили не йти на саме засідання й лишили виступати замість себе заступників, помічників або й просто послів", — пише видання.

Зокрема, це держсекретар Ентоні Блінкен та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, очільники МЗС Британії, Канади, Італії, Польщі, Бельгії.

"Під час виступу Лаврова представники кількох країн показово вийшли з зали", — зазначають журналісти.

Натомість із Лавровим зустрілись угорський міністр Петер Сійярто, а також глава МЗС Австрії Шалленберг.

Нагадаємо, раніше Сергій Лавров заявив, що Російська Федерація нібито готова до переговорів щодо України. Водночас країна-агресор жодних пропозицій щодо припинення вогню розглядати не буде. За його словами, ніхто на Заході нібито не хоче серйозно показати розуміння війни в Україні, і "раз вони хочуть розв'язувати питання на полі бою, значить, буде на полі бою".

Також російський міністр заявив, що "формулу миру" президента України Володимира Зеленського нібито абсолютно неможливо реалізувати, і всі це знають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 22:41