Фото: росЗМІ

Участь Росії у зустрічі ОБСЄ: Болгарія відкриє небо для Лаврова

Глава міністерства зовнішніх справ Росії Сергій Лавров зможе взяти участь у зустрічі ОБСЄ у Скоп'є (Північна Македонія), яка відбудеться з 29 листопада по 1 грудня. Для цього Болгарія тимчасово відкриє повітряний простір для його літака.

Про це повідомляє міністерство зовнішніх справ Болгарії.

"Болгарія дала дозвіл на переліт Спеціального авіаційного підрозділу "Росія" через територію повітряного простору Республіки Болгарія для здійснення рейсу з транспортування делегації для участі в міжнародному форумі", — йдеться у повідомленні.

У болгарському МЗС також уточнили, що дипломатичний дозвіл на проліт має тимчасовий характер і буде дійсний протягом трьох годин до 72 годин після призначеної дати та часу прольоту.

Там також уточнили, що цей "дозвіл надано для участі у засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Скоп'є міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову і підпадає під винятки із застосування до нього санкційного режиму ЄС".

"Цей дозвіл не поширюється на членів його делегації, які також є санкційними особами згідно з чинним законодавством ЄС, про що прямо йдеться у ноті у відповідь болгарської сторони", — додали на сайті МЗС.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі 4 липня визнала Російську Федерацію державою-спонсором тероризму. Члени Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалили підсумкову декларацію. У документі вказується, що тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці, а дії ПВК "Вагнера" від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні.

Варто відзначити, що Естонію не змогли затвердити головою ОБСЄ у 2024 році. Російська Федерація разом з Білоруссю наклали вето на це рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.11.2023 12:09