Фото: Руслан Стефанчук. Джерело – ВРУ

Стефанчук розповів, чи розглядає Рада зниження мобілізаційного віку

Наразі Верховна Рада не розглядає питання подальшого зниження мобілізаційного віку. В України є достатній людський ресурс, який потребує правильного застосування.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради відзначив, що український парламент вже понизив мобілізаційний вік до 25 років. І хоча розмови щодо цього питання досі тривають — реальних дискусій на цю тему не було.

"Наскільки я поінформований, уникаючи будь-яких цифр, як раз таки правильний підхід до формування мобілізаційної основи нам говорить про те, що в Україні є необхідний мобілізаційний ресурс, який може бути правильно застосований при правильному менеджменті в Міноборони", — наголосив політик.

Раніше повідомлялось, що 16 серпня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову про порядок реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Згідно з документом, чоловіки від 17 до 25 років будуть автоматично ставати на військовий облік як призовники.

Нагадаємо, 16 серпня український уряд вніс зміни в правила надання відстрочки від мобілізації. Одну із категорій, яка дає право на відстрочку, вирішили розділити.

Також українці від 18 до 60 років не зможуть отримати посвідчень водіїв і свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів за кордоном, якщо вони не оновили свої військово-облікові дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 18.08.2024 07:41