Фото: ілюстративне. Джерело: vp.donetsk.ua

Чоловікам мобілізаційного віку за кордоном не видаватимуть посвідчень водіїв без оновлення облікових даних

Українці від 18 до 60 років не зможуть отримати посвідчень водіїв і свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів за кордоном, якщо вони не оновили свої військово-облікові дані.

Про це свідчить відповідна постанова Кабміну, опублікована на урядовому сайті у вівторок, 13 серпня.

У постанові йдеться про те, що державне підприємство "Документ" не надаватиме адміністративні послуги українським чоловікам призовного віку, щодо яких у Єдиному державному реєстрі призовників відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення персональних даних.

До того ж, як вказано в документі Кабміну, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу не пересилаються в міжнародних поштових відправленнях чоловікам, які не оновили свої дані.

Постанова залишатиметься чинною в період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Нагадаємо, наприкінці липня прес-служба Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України повідомляла, що відновити водійське посвідчення можна офлайн у будь-якому сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України або онлайн через Електронний кабінет водія чи застосунок "Дія".

Якщо посвідчення водія було викрадено за кордоном, то його видачу здійснюють на загальних підставах у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.08.2024 10:16