Фото: NATO

Столтенберг прокоментував можливість силового повернення Україною Криму

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи можливість силового повернення Україною Криму, вказав, що війна, яку розв'язала Росія, повинна закінчитись за столом переговорів. Там Україна повинна сама ухвалити рішення про прийнятні для неї умови.

Про це він заявив у інтерв'ю LRT.

Журналістка зауважила, що Альянс та особисто Столтенберг неодноразово наголошували на необхідності повернення України до міжнародно визнаних кордонів. Вона вказала, чи означає це, що Україна має повернути Крим силою. На це генсек НАТО сказав, що завершення війни має бути за столом переговорів, а вже потім українці самі встановлюватимуть прийнятні для них умови.

"Наше завдання — підтримати Україну, тому що ми знаємо: те, що відбувається за столом переговорів, невіддільне від того, що відбувається на полі бою. Якщо ми хочемо мирного рішення для України, то найкращий спосіб домогтися цього — надати військову підтримку. Потім Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні", — сказав Столтенберг.

Як ЗСУ звільнятимуть Крим

Напередодні екс-командувач сухопутними військами США в Європі генерал Бен Годжес поділився картою із прогнозованими ударами по військових об'єктах росіян в Криму, які допомогли б ЗСУ пришвидшити повернення територій.

Годжес вважає, що на початковому етапі найбільш ефективним буде завдавання ударів великої дальності. Вони допоможуть зробити півострів непридатним для подальшого перебування ворожої армії.

На думку американського генерала, початковою задачею ЗСУ має стати своєрідне "зачищення" Криму, а також відрізання окупантів від подальшого матеріально-технічного забезпечення. Для цього потрібно отримати контроль над двома трасами — М-16 та М-17, які ведуть в Крим. Також доведеться остаточно зруйнувати Кримський міст.

як ЗСУ звільнятимуть Крим

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Збройні сили України намагатимуться від'єднати Крим від материкової Росії під час контрнаступу. Головною метою наших військ є деокупація усіх територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2023 11:42