Стрес на робочому місці може привести до психічних розладів

11 ЖОВТНЯ 2017 11:26

Несприятлива обстановка на робочому місці може привести до розвитку фізичних і психічних розладів, зловживання алкоголем або іншими психоактивними речовинами, прогулів і зниження продуктивності праці.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Такі висновки нового дослідження, проведеного під егідою Всесвітньої організації охорони (ВООЗ) здоров'я. Воно було опубліковане напередодні Всесвітнього дня психічного здоров'я, який відзначається 10 жовтня.   

Його тема цього року: «Психічне здоров'я на робочому місці».   

У числі найбільш поширених порушень психічного здоров'я - депресія і тривожні розлади. У всьому світі від депресії, яка є однією з провідних причин інвалідності, страждає більше 300 мільйонів людей.  

Більше 260 мільйонів людей живе з тривожними розладами. Ці стани негативно позначаються на працездатності людей і знижують їх продуктивність.  

За даними ВООЗ, в порівнянні з іншими захворюваннями, негативні наслідки депресії і тривожних розладів для працедавців і економіки в цілому на 30 відсотків вище.   

Згідно з дослідженням ВООЗ, пов'язане з депресією і тривожними розладами зниження продуктивності праці обходиться світовій економіці щороку в 1 трильйон доларів США.   

Тільки у Європейському регіоні ВООЗ цей показник складає 140 мільйонів доларів. В той же час там, де працедавець створює сприятливу обстановку і підтримує працівників, що страждають психічними розладами, продуктивність підвищується.   

У ВООЗ розробили рекомендації, які дозволять працедавцям більше дізнатися про цю проблему і вжити заходи, які допомогли б створити на роботі здорову атмосферу і адекватні умови праці.

 

Суспільство, 11.10.2017 11:26