Фото: Twitter

"Створює серйозні ризики для безпеки в Чорному морі": президент Румунії відреагував на обстріл порту у Рені

Президент Румунії Клаус Йоганніс відреагував на нічний обстріл прикордонного міста Рені на Одещині, внаслідок якого руйнувань зазнав місцевий порт. Він засудив дії росіян та оцінив вплив обстрілів на безпеку у Чорному морі.

Про це Клаус Йоганніс написав у Twitter.

"Я рішуче засуджую нещодавні російські атаки на цивільну інфраструктуру України на Дунаї, дуже близько до Румунії. Ця нещодавня ескалація створює серйозні ризики для безпеки в Чорному морі. Вона також впливає на подальший транзит українського зерна і, таким чином, на глобальну продовольчу безпеку", — йдеться у повідомленні.

Скріншот із Twitter Клауса Йоганніса

Додамо, порт Рені був атакований росіянами у ніч на 24 липня. Росіяни випустили близько 20 "Шахедів”. Три із них сили ППО знищили, інші влучили по цілях. Влучання призвели до руйнувань ангарів із зерном. Відомо також про семеро поранених людей.

Нагадаємо, в Офісі президента пояснили, чому окупанти бʼють по південних регіонах. Росія змінила терористичну тактику, щоб вбити "зернову угоду" і закрити Чорне море для України. За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, Росія має на меті остаточно "вбити зернову угоду", а також закрити для України будь-який вихід у Чорне море. 

Крім цього, вважає радник голови ОП, ворог планує "перехопити глобальний інформаційний порядок денний, щоб менше говорили про внутрішні проблеми РФ,що слабшає, і більше — про можливу ескалацію війни". Також росіяни хочуть налякати українців та змусити до поступків. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 17:28