Фото: СБУ

Суд арештував майно охоронця Януковича на 50 млн грн (фото)

Суд наклав арешт на все майно керівника охорони президента-втікача Віктора Януковича. Зокрема, арештовано корпоративні права підприємства, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, автомобіль Mercedes-Benz GL 550, квартиру та паркомісця у місті Києві.

Про це повідомили в прес-службах СБУ та Офісу Генпрокурора.

Загальна вартість арештованих активів становить майже 50 млн грн.

За даними слідства, під час збройної агресії РФ поза офіційними пунктами пропуску він покинув підконтрольну Україні територію. Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Донецької області та Криму, фінансував дії, вчинені з метою зміни меж території України та здійснював дії, спрямовані на пособництво державі-агресору.

У грудні 2022 року він очолив охорону губернатора Ульяновської області РФ та був разом з ним 26 грудня 2022 в тимчасово окупованому Маріуполі.

За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено документи, що свідчать про його протиправну діяльність, чорнові записи, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, 13 одиниць різного виду зброї та 5611 набоїв до них.

Слідство у справі триває.

Нагадаємо, колишнього президента України Віктора Януковича та екс-заступника начальника управління державної охорони заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства та незаконний перетин кордону. Справу порушили в Подільському районному суді міста Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.03.2023 13:17