Фото: DW

В Україні знову судитимуть Януковича

Колишнього президента України Віктора Януковича та екс-заступника начальника управління державної охорони заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства та незаконний перетин кордону. Справу порушили в Подільському районному суді міста Києва.

Про це повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

Судовий розгляд та ухвалення кінцевого рішення відбудеться без участі обвинувачених.

Слідство встановило, що 23 лютого 2014 року екс-президент України спільно з начальником служби своєї безпеки та представниками РФ, повітряними та морськими суднами військово-морських сил держави-агресора двічі незаконно перетнув держкордон України та переправив через нього не менше 20 осіб до Російської Федерації.

Цього ж дня колишній президент перебував на території військової частини Чорноморського флоту РФ в районі Козацької бухти в Севастополі. Там він підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які забезпечували його особисту охорону, до вчинення дезертирства.

"Експрезиденту інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підбурювання до вчинення дезертирства. Його колишньому охоронцю — організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирство", — йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Оскільки екс-президент та його головний охоронець усі ці роки переховуються від органів слідства та суду, досудове розслідування здійснювалося слідчими ДБР за заочною процедурою.

Нагадаємо, 3 березня конфісковані активи Віктора Януковича, зокрема й на території урядової резиденції "‎Межигір’я", перейшли в управління Фонду держмайна. Це відбулось завдяки рішенню Кабінету Міністрів України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2023 16:56