Фото: "Слуга народу"

Суд обрав запобіжний захід нардепу від "Слуги народу" Гуньку

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід нардепу від партії "Слуга народу" Анатолію Гуньку. Його відправили до слідчого ізолятора.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що Гунька взято під варту із альтернативою внесення застави. Розмір застави становить 30 мільйонів гривень.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене генеральним прокурором, та обрав народному депутату, якого напередодні викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 мільйонів гривень застави", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що на виконання рішення суду підозрюваного взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою у середу, 9 серпня, повідомили про підозру чинному народному депутату від "Слуги народу" Анатолію Гуньку. Його звинувачують в отриманні 85 тисяч доларів США хабаря. За даними слідства, народний обранець (одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої "послуги" він оцінив у розрахунку 130 доларів США за гектар землі.

Додамо, 8 серпня НАБУ показало відео затримання нардепа від "Слуги народу" Анатолія Гунька. На відео нардеп всіляко відхрещується від отримання хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 20:36