Скріншот з відео

Суд у Львові скасував відсторонення Павелка від посади президента УАФ

У вівторок, 11 липня, Шевченківський суд Львова скасував рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента Української асоціації футболу.

Про це повідомляє прес-служба УАФ. Там переконують, що рішення про відсторонення раніше так і не вступило в законну силу.

Варто зазначити, що 47-річний Андрій Павелко є президентом Української асоціації футболу із 6 березня 2015 року. Його підозрюють у зловживаннях на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям.

Справа Павелка

Влітку 2018 року НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). У грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

У листопаді 2022 року Печерський суд обрав президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення 9 мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка одразу внесли.

У лютому 2023 року Українська асоціація футболу повідомила, що прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення за посади Павелка на два місяці. У травні Печерський суд міста Києва продовжив відсторонення Павелка строком до 9 липня 2023 року. Також суд продовжив строки слідства у справі голови УАФ до 23 листопада 2023 року.

Нагадаємо, 16 червня суд змінив запобіжний захід президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку і арештував його на 60 діб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.07.2023 22:22