Суд вимагає притягти до відповідальності захисників Януковича

04 СІЧНЯ 2018 14:43

Печерський районний суд Києва попросив кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури притягти до відповідальності захисників екс-президента Віктора Януковича: Віталія Сердюка, Ігоря Федоренко та Андріану Фозекош, повідомляє TrueUA

Таке рішення ухвалила суддя Світлана Шапутько, оскільки угледіла порушення професійної етики і спробу зірвати судовий процес. 

4 грудня адвокати принесли в залу суду «коктейлі Молотова», дерев'яні біти, заявивши, що це речові докази. Суддя зазначила, що дані предмети небезпечні для людей, що знаходяться в приміщенні і попросила їх прибрати. Адвокати її прохання проігнорували. Після цього засідання адвокати почали регулярно пропускати слухання, в той час, коли виступали на захист Януковича в Оболонському райсуді, де слухається справа про державну зраду. Крім того, надіслати інших захисників «Авер Лекс» відмовився. Коли захист Януковича в черговий раз не прибув на засідання, яке відбулось 20 грудня, суд вирішив ініціювати процес залучення їх до відповідальності. 

Суспільство, 04.01.2018 14:43