Російські вбивці. Джерело: Офіс Генерального прокурора

Суд виніс вирок окупанту, який розстріляв у спину двох мирних мешканців

Російський військовослужбовець убив пострілами у спину двох мирних мешканців біля села Мрія на Київщині. Його засуджено до довічного ув'язнення.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення Бучанської окружної прокуратури суд визнав винним старшого лейтенанта танкової бригади збройних сил Росії в порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Його засуджено до довічного позбавлення волі", — йдеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що в березні 2022 року п’ятеро військовослужбовців Росії на автомобілі з літерою "V" і надписом "танковий спецназ RUS" приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області.

"У цей час до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян — власник і охоронець цього підприємства. Загарбники, переконавшись у тому, що ці люди не становлять для них жодної загрози, дали можливість їм піти. Проте, як тільки вони відійшли на декілька метрів, засуджений разом із невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь з автоматичної зброї у спину мирних мешканців. Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли", — пояснили прокурори.

Вони додали, що після цього окупанти зайшли до приміщення на території підприємства та викрали матеріальні цінності, завантаживши награбоване в автівку.

Цей злочин військовослужбовців країни-агресора зафіксований камерами відеоспостереження підприємства. Матеріали щодо інших осіб, причетних до злочину, виділені в окреме кримінальне провадження.

Джерело: Офіс генерального прокурора

Джерело: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, що наприкінці жовтня російський окупант розстріляв у Волновасі Донецької області сім'ю із двома дітьми у їхньому будинку. Загарбник не пошкодував дівчинку молодших класів і чотирирічного хлопчика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 12:53