Фото: ТСН

У ЗСУ підтвердили вбивство рашистами двох українських військових, які хотіли здалися в полон

У Збройних силах України підтвердили інформацію про те, що російські загарбники розстріляли двох беззбройних українських воїнів. 

Про це повідомляє Telegram-канал Стратком ЗСУ.

"Російська Федерація вкотре порушила закони та звичаї війни, норми міжнародного права. На кадрах, опублікованих у медіа, зображено страту двох військовополонених Збройних Сил України. За підтвердженою інформацією, російські окупанти вкотре підступно розстріляли беззбройних солдатів", — йдеться у повідомленні.

У Страткомі також закликали міжнародну спільноту засудити дії РФ та притягнути військове керівництво країни-агресора до відповідальності.

"Закликаємо міжнародну спільноту засудити дії Росії та притягнути військове керівництво країни-агресора до відповідальності", — наголосили у Страткомі.

Нагадаємо, 2 грудня у мережі з'явилося відео розстрілу окупантами українських полонених. Вони, ймовірно, здавалися в полон біля Степового на Донеччині.

Після розголосу омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації об'єднаних націй з приводу чергового військово злочину рашистів. На його думку, українські правоохоронні та розвідувальні органи зможуть встановити тих російських військовослужбовців, які вчинили цей злочин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 10:22