Олаф Шольц. Джерело: Fscebook

"Світ без свободи — пригнічення": Шольц звернувся до німців щодо війни в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся до німців. Він закликав співгромадян підтримувати Україну заради справедливого миру.

Про це повідомив ZDF із посиланням на звернення канцлера Німеччини з нагоди Великодня

"Світ без свободи означає пригнічення. Не буває миру без справедливості. Ось чому ми підтримуємо Україну в її боротьбі за справедливий мир - стільки, скільки потрібно", — сказав він.

Під час свого звернення до німців він наголосив, що підтримка України важлива також для безпеки Німеччини.

Шольц заявив, що мир у Європі протягом багатьох десятиліть підтримувався завдяки дотриманню принципу — кордони держав не можна змінювати за допомогою сили. Але, як наголосив канцлер, російський диктатор Володимир Путін порушив цей принцип.

Як відомо, Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи протиповітряної оборони IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони й інші види озброєння.

Нагадаємо, раніше німецькі журналісти зазначали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц із низкою інших країн шукають можливості для припинення війни з Російською Федерацією. Водночас бойові дії можуть припинитись в будь-яку мить з ініціативи Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.03.2024 15:20