Тарас Іщук: «Розігнати кров і полегшити стан під час крепатури можна вправами»

01 ЛИСТОПАДА 2021 17:30

Якщо у вас з’явились дуже сильні больові симптоми, то їх можна зняти обезболюючими препаратами. Проте розігнати кров і полегшити стан під час крепатури можна вправами. Для полегшення болю у м'язах потрібно їсти продукти, в яких міститься вітамін А, С, Е, пити зелений чай. Крім того, необхідно дотримуватися особливого питного режиму: випивати до 2-3 літрів рідини на добу, тоді токсини виведуться швидше.

Поспілкувались з персональним тренером, виступаючим атлетом категорії Men's Physique Тарасом Іщуком.

Після перших занять з’являється крепатура. Як її позбутися?

Перш за все треба розуміти, що входить в термін крепатура. Це мікронадриви наших м’язових волокон. Позбутися її відразу – нереально. Крепатуру можна порівняти з порізом. Ви не знайдете жодного препарату, який би відразу заживив рану.

«Якщо у вас з’явились дуже сильні больові симптоми, то їх можна зняти обезболюючими препаратами. Проте розігнати кров і полегшити стан можна й вправами, але без фанатизму. Тож, раджу фізичну активність, більше середньої температури душ, масаж і харчування», - розповів Тарас Іщук.

Для полегшення болю у м'язах потрібно їсти продукти, в яких міститься вітамін А, С, Е, пити зелений чай. Крім того, необхідно дотримуватися особливого питного режиму: випивати до 2-3 літрів рідини на добу, тоді токсини виведуться швидше.

Скільки зазвичай триває синдром крепатури?

«В середньому крепатура починається через 18 годин. Триває в кожного по-різному, часто це залежить від тренування, яке було напередодні. Варто запам’ятати одне – не варто себе сильно навантажувати під час перших тренувань. У цьому випадку ви собі більше зашкодите, аніж навпаки», - додав Тарас Іщук.

Також читайте: Тарас Іщук: «Більшість травм і шкоди для здоров’я люди завдають собі на самому початку занять»

Спорт, 01.11.2021 17:30