Тарас Іщук: «Більшість травм і шкоди для здоров’я люди завдають собі на самому початку занять»

01 ЛИСТОПАДА 2021 12:33

Тренажерний зал – один з ефективних способів зміцнити здоров'я, адже м'язове навантаження нормалізує обмін речовин і роботу гормональної системи. Також можна позбутися зайвої ваги, повернутися в форму, поліпшити фігуру – хтось хоче більш стрункі ноги, хтось – красиву поставу, хтось – тонку талію. Усього цього можна досягти в тренажерному залі. Краще, звичайно ж, займатися з професійним тренером, який складе план тренувань з урахуванням індивідуальних особливостей і переваг.

З чого почати людині, яка ніколи не займалась?

Поспілкувались з персональним тренером, виступаючим атлетом категорії Men's Physique Тарасом Іщуком.

«На мою думку для правильно підібраної програми, людина має підійти до тренера. У своїй роботі я зіштовхувався з людьми, які пішли всупереч рекомендаціям і користуючись інформацією з інтернету самі підбирали собі харчування, вправи, навіть сушку тіла. Це насправді страшно, тому що інформації в інтернеті багато і нашкодити своєму здоров’ю дуже легко. Хочу зауважити, що більшість травм і шкоди для здоров’я люди завдають собі, як правило, на самому початку занять.

Що ж до вправ, я б радив почати з базових - це присідання, жим лежачи й інші. Тут в нас задіяни всі групи м’язів. Функціональні вправи людина може виконувати й поза залом, звичайно, в межах розумного. Прийти в тренажерний зал і починати відразу з тренажерів я б не радив. М’язова маса є дуже маленькою, тому шкоди може бути більше ніж користі», - розповів Тарас Іщук.

Повний текст інтерв’ю читайте незабаром на нашому сайті.

Також читайте: Перспективи криптоактивів в Україні

Спорт, 01.11.2021 12:33