Телебачення США переходить на 4К- формат

20 ЛИСТОПАДА 2017 15:44

Федеральне агентство по зв'язку США (FCC) прийняло рішення про перехід телебачення на мовлення у форматі 4К. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Engadget.

Зазначається, якщо раніше перегляд в такому дозволі був доступний тільки на стрімінгових сервісах і в службах, що надають відео на вимогу, то тепер будь-яка телекомпанія зможе використовувати цей формат.

«Технології, які дозволять американцям дивитися фільми і передачі в новому форматі по каналах частотою 6 МГц для цифрового ТБ, розроблялися протягом декількох років. Нові правила дають компаніям «зелене світло» на використання стандарту телевізійного мовлення наступного покоління (ATSC 3.0)», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що є декілька вимог. По-перше, щоб приєднатися до ATSC 3.0, мовники повинні будуть співпрацювати з місцевими телестанціями, які будуть показувати ті ж програми в поточному форматі (ATSC 1.0). По-друге, користувачів необхідно заздалегідь сповістити про зміни.

А ось в Україні до ТБ у форматі 4К ще далеко. Більш, того вітчизняні мовники ніяк не можуть освоїти технологічний формат попереднього покоління - HD. На нього перейшли лише тільки кілька загальнонаціональних каналів.

Світ, 20.11.2017 15:44