Антоніна Соколова. Джерело: antonina.detector.media

"Життя не має сенсу": телеведуча Соколова втрапила у скандал через депресивну рекламу з бігбордів, але згодом перепросила

Благодійний фонд відомої телеведучої та журналістки Яніни Соколової "Варто жити" поширив рекламу своєї гарячої лінії психологічної підтримки на бігбордах у Києві з написами "Буде лише гірше", "З депресії не вийти" та "Життя не має сенсу". Проте люди розкритикували такі гасла на банерах через підсилення депресивних думок.

Яніна Соколова відреагувала на негативну реакцію користувачів у соцмережах та визнала помилку. Пост зі словами вибачення вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Журналістка заявила, що борди з депресивними написами були недоречними та перепросила за соціальну рекламу психологічної допомоги, розроблену її благодійним фондом.

"Не помиляється той, хто нічого не робить. Ми помилилися. За неприйнятну в наш час  концепцію рекламної кампанії несу відповідальність персонально я. Я її затвердила після пропозицій рекламної агенції McCann Kyiv.Тому прошу персональне вибачення у всіх, в кого наша ідея викликала зворотну від бажаного реакцію", — зазначила Соколова.

Також вона проінформувала, що на початку травня фонд Yanina Sokolova’s Fund запустив зовнішню соціальну рекламу, мета якої спонукати людей звертатися за психологічною допомогою. Так, на бордах і сітілайтах, які розробляла компанія McCann, написали фрази, з якими найчастіше звертаються українці на лінію психологічної допомоги "Варто жити".

На бігбордах були наступні тези:

  • "Життя не має сенсу"
  • "Буде лише гірше"
  • "З депресії не вийти".

Фото: antonina.detector.media

"Розрахунок нас і наших партнерів, за участі психологів агенції, був на те, що людина, яка прочитає на борді свої ж думки синхронізує їх з собою і побачить що: вихід є, як написано нижче на борді набере наших психологів 5522 і отримає допомогу. Втім, ми помилилися. В людей, які нині перебувають у кризових станах це викликало обурення. Немов ми спонукаємо людей зацементувати свої думки", — пояснила вона.

Також засновниця фонду наголосила, що рекламу на бігбордах уже змінюють.

"Борди та сітілайти будуть зняті. Вже знімаються. І замінені бордами, які ми робитимемо на основі ваших ідей і пропозицій. Це напевно буде перша реклама психологічної допомоги, яку створили самі українці", — додала Соколова.

Нагадаємо, нещодавно принц Гаррі та Меган Маркл втрапили у скандал. Благодійний фонд герцога та герцогині Сассекських Archewell Foundation додали до списку прострочених за ненадання необхідних річних фінансових звітів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 22.05.2024 18:25