Теракт на Каховській ГЕС: Місія МАГАТЕ відвідає постраждалі від підриву райони

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) планує відвідати постраждалі від підриву Каховської ГЕС райони України. 

Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Зазначається, що міністр енергетики України Герман Галущенко і генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі провели зустріч під час конференції з відновлення України у Лондон. Співрозмовники підтвердили домовленості про спрямування в Україну місії для надання допомоги в межах програми "Місія МАГАТЕ з підтримки та допомоги в Херсонській області". 

"У її межах планується візит місії до постраждалих районів для оцінки нагальних потреб, а також розроблення довгострокового плану дій. Зокрема, багаторічний досвід МАГАТЕ буде корисним не лише у ліквідації безпосередніх наслідків підриву дамби, але і в довгостроковому відновленні у сферах охорони здоров'я людини, безпеки харчових продуктів і питної води, здоров'я тварин, управління ґрунтами та водними ресурсами, а також в оцінці стану критично важливих об'єктів інфраструктури", — розповіли у міністерстві.

Також Галущенко та Гроссі обговорили ситуацію на ЗАЕС та необхідну допомогу у подоланні наслідків підриву Каховської ГЕС і результати поїздки місії МАГАТЕ на окуповану атомну електростанцію.

Нагадаємо, внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції в низці населених пунктів на тимчасово захопленій території Херсонської області різко погіршилась санітарно-епідеміологічна ситуація. Зазначається, що через відсутність доступу цивільного населення до належного медичного забезпечення та якісної води, в домашніх осередках відзначено спалахи вірусного гепатиту А. Також існує загроза поширення інших вірусних хвороб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 19:19