Теракт в Парижі вчинив уродженець Чечні

13 ТРАВНЯ 2018 14:10

Нападник з ножем в центрі Парижа виявився 21-річний уродженець Чечні з французьким паспортом. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.

Його батьки затримані для дачі показань. Раніше угруповання «Ісламська держава» (ІД) взяла на себе відповідальність за напад з ножем на перехожих в центрі Парижа. Інцидент стався недалеко від будівлі Гранд-Опера ввечері в минулу суботу. Поліція, яка прибула через дев'ять хвилин на місце події застрелила нападника. В результаті інциденту загинула одна людина, ще четверо були поранені, двоє з них знаходяться у важкому стані.

Прокурор Парижа Франсуа Моленс заявив в неділю журналістам, що нападник супроводжував свої дії вихваляння Аллаха, в зв'язку з чим слідство вбачає в справі терористичний слід.

«На даному етапі, ґрунтуючись на показаннях свідків, що вказують на те, що нападник прокричав «Аллах Акбар» («Аллах великий» по-арабськи), атакуючи перехожих з ножем в руках, і з огляду на спосіб дій, ми звернулися в відділ прокуратури Парижа з розслідування справ, пов'язаних з тероризмом», - заявив прокурор Паріжа.

Презідент Франції Емманюель Макрон висловив співчуття близьким жертви нападу в Парижі.

Події, 13.05.2018 14:10