Тереза Мей: Британії не вдасться домогтися від Євросоюзу поступок

03 БЕРЕЗНЯ 2018 10:00

Великобританії в ході переговорів по «Брексіту» - не вдасться домогтися від Євросоюзу поступок у всьому, визнала Тереза ​​Мей, виступаючи в Лондоні з промовою про перспективи торгових відносин після виходу з ЄС. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.

Відкинувши норвезьку і канадську моделі, британський прем'єр-міністр виступила за досягнення «максимально широкої торгового угоди», що перевершує всі відомі сьогодні договори про вільну торгівлю.

«Обидві сторони повинні подивитися фактам в обличчя: мова йде про переговори, і нікому не вдасться отримати все, - заявила Мей зокрема. - Але я впевнена, що ми зможемо досягти згоди. Всім нам потрібен доступ на ринки один одного. Ми хочемо, щоб конкуренція між нами була справедливою і відкритою, нам потрібні надійні, прозорі механізми для перевірки виконання взятих зобов'язань і вирішення спорів. Так що моє послання нашим друзям в Європі очевидне: ми знаємо, чого хочемо. ми розуміємо ваші принципи. Кожен з нас зацікавлений в тому, щоб всі сторони домоглася свого. Так що давайте рухатися вперед».

Прем'єр-міністр додала, що Євросоюз повинен поважати волевиявлення британського народу, який на референдумі півтора роки тому висловився за «повернення контролю над кордонами, законами та фінансами».

Світ, 03.03.2018 10:00