Тереза Мей: Удари по Сирії були законними та досягли мети

15 КВІТНЯ 2018 13:33

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей назвала успішним удар, нанесений в суботу по сирійських об'єктах, які можуть мати відношення до виробництва хімічної зброї. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на ВВС.

На прес-конференції пані Мей зазначила, що нанесення удару було правильним рішенням, прийнятим у повній відповідності із національними інтересами Великої Британії.

«Це не втручання в громадянську війну, і справа не в спробі зміни режиму. Мова йде про обмежений удар, який не призведе до подальшого зростання напруження в регіоні, і при цьому було зроблено все можливе для зведення до мінімуму жертв серед мирного населення», - підкреслила вона.

Пані Мей наголосила, що режим Асада несе відповідальність за варварську атаку проти цивільного населення 7 квітня в місті Дума.

Вона зазначила, що для хімічної атаки використали військовий гелікоптер, якого немає в повстанців.

Британський прем'єр провела паралель між застосуванням хімічної зброї в Сирії та нападом в Солсбері, де використали нервово-паралітичну речовину.

«Ми не можемо дозволити, щоб застосування хімічної зброї стало нормою, в Сирії, на вулицях Великої Британії або деінде», - заявила Тереза Мей.

Світ, 15.04.2018 13:33