Фото: росЗМІ

Терористи "ДНР" засудили до 30 років в'язниці ще одного захисника Маріуполя за вигадані звинувачення

Терористи "ДНР" влаштували судилище над захисником України Віталієм Матвієнком. Він потрапив у полон до ворога під час оборони Маріуполя на Донеччині.

Про це пишуть російські видання.

Російські окупанти інкримінували 37-річному українцеві Віталієві Матвієнкові, який був фельдшером у медпункті реактивно-артилерійського дивізіону 36 ОБМП, надумані звинувачення. Зазначається, що його визнали "винним" у тому, що він нібито за наказом командира стріляв у автомобіль мирних жителів, а потім нібито у колону машин. Внаслідок цього, як стверджують росіяни, загинуло шестеро людей.

Терористи переконують, що Матвієнко на суді нібито визнав провину. Водночас українські військовослужбовці в російському полоні зазнають щоденних тортур, окупанти погрожують і вибивають у них свідчення. Українського воїна "засудили" до 30 років ув'язнення.

Нагадаємо, що в серпні в так званій "ДНР" відбувся псевдосуд над полоненими українськими військовими. Двом матросам присудили по 22 роки увʼязнення, третьому військовослужбовцю — 12 років.

Старших матросів Володимира Пафіцевича та Євгена Вахненка визнали винними у "жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні у збройному конфлікті заборонених коштів та методів та вбивстві, вчиненому групою осіб за попередньою змовою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 13:24