У "ДНР" засудили трьох українських військовослужбовців, які перебували у полоні

У так званій "ДНР" відбувся псевдосуд над полоненими українськими військовими. Двом матросам присудили по 22 роки увʼязнення, третьому військовослужбовцю — 12 років.

Про це йдеться у повідомленні слідчого комітету РФ.

Зокрема вказано, що старших матросів Володимира Пафіцевича та Євгена Вахненка визнали винними у "жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні у збройному конфлікті заборонених коштів та методів та вбивстві, вчиненому групою осіб за попередньою змовою".

Окупанти зазначають, що начебто у ніч з 3 на 4 березня 2022 року вони патрулювали селище Волонтерівка поблизу Маріуполя. І там, за порушення комендантської години, затримали місцевого жителя. Згодом, стверджує слідство, вирішили його ліквідувати, оскільки затриманий міг видати розташування українських позицій. У повідомленні йдеться, що начебто Пафіцевич та Вахненко, виконуючи наказ командира взводу, застрелили 44-річного чоловіка. На його одяг повʼязали червону стрічку, яка мала символізувати підтримку російської армії. При цьому загарбники стверджують, що полонені визнали свою провину.

Третій військовополонений — Єгор Куранов. Його визнали винним у "у жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні у збройному конфлікті заборонених коштів та методів".

У повідомлення слідкому РФ стверджують, що у 2018 році у селі Водяне Волноваського району оператор безпілотників 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Куранов, коригував стрілянину мінометних розрахунків, внаслідок чого був зруйнований житловий будинок у селі Комінтерново Новоазовського району. А у червні 2020 року внаслідок коригування ударів Куранова начебто постраждала мирна жителька селища шахти "Трудівська". Згодом український військовий нібито коригував стрілянину у селищі Олександрівка на окупованій Донеччині.

Нагадаємо, 14 червня на півдні Росії відбувся так званий "суд" над понад 20 українськими військовополоненими. На лаві підсудних опинились солдати батальйону "Азов", які воювали із російськими військами в порту Маріуполя, а в травні 2022 року потрапили у ворожий полон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 16:33