Терористи обстріляли жителів Зайцевого та Гранітного

23 ВЕРЕСНЯ 2017 16:51

22 вересня близько 21:30 під час обстрілу позицій підрозділів Збройних Сил України в районі населеного пункту Зайцеве-Північне під вогонь противника також потрапили його житлові квартали. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сторінку прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зазначається, що внаслідок обстрілу НЗФ з ручних протитанкових гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї пошкоджено дах житлового будинку по вулиці Майорська, 27. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Крім того наголошується, що з 21:30 до 21:50 під час обстрілу з боку НЗФ ОРДО позицій сил АТО в районі населеного пункту Гранітне (Маріупольський напрямок), під вогонь потрапили житлові квартали зазначеного населеного пункту.

«Внаслідок обстрілу з крупнокаліберних кулеметів НЗФ ОРДО від запалювального боєприпасу загорівся житловий будинок по вулиці Куїнджі, 18. Пожежу вдалося локалізувати силами місцевих мешканців. На щастя, ніхто з цивільного населення не постраждав», – йдеться у повідомлені.

Також наголошується, що НЗФ ОРДО нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, в черговий раз ставлять під загрозу життя та здоров’я цивільного населення Донбасу.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що НЗФ ОРДО в черговий раз порушили «шкільне» перемир’я, продемонстрували небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме порушення та невиконання Мінських домовленостей та засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення.

Події, 23.09.2017 16:51