Фото: Pixabay

TikTok запровадить обмеження популярності відео російських і китайських держЗМІ

Соцмережа TikTok запровадить обмеження популярності відео китайських та російських державних медіа. Такі заходи впроваджуватимуться з метою уникнення пропаганди на платформі.

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що ще у 2022 році TikTok почав блокувати облікові записи державних медіа. Зокрема, було заблоковано російську телекомпанію RT і щоденну газету Китаю People's Daily.

Наразі ж у TikTok наголосили, що вводять обмежень на поширення державними ЗМІ відео, зокрема контенту державних ЗМІ РФ і КНР, аби уникнути імовірної пропаганди на платформі. Так, облікові записи держЗМІ не зможуть розміщувати рекламу, націлену на аудиторію іноземних країн, що дозволить зменшити охоплення.

"Законодавці та представники розвідки заявили, що TikTok становить загрозу національній безпеці частково через те, що китайський уряд міг використовувати його для поширення пропаганди", — зауважили у виданні.

Нагадаємо, раніше соціальна мережа TikTok заблокувала 24 канали, які просували російську пропаганду. Серед них — акаунт проросійського активіста Остапа Стахіва зі Львова.

До того ж раніше у TikTok поширювали неправдиву інформацію про одноразові виплати українцям у розмірі 14 тисяч гривень. У фейкових відео заявляли, що кошти отримають усі громадяни України, які жодного разу за період повномасштабної війни не покидали територію країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 23.05.2024 21:18