Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Тіла загиблих після підриву Каховської ГЕС досі лежать під завалами в окупованій Голій Пристані, — місцева влада

Тіла загиблих внаслідок повені, яку спричинив підрив Каховської гідроелектростанції у червні 2023 року, досі лежать під завалами зруйнованих будинків в окупованому місті Гола Пристань на Херсонщині.

Про це повідомила начальниця Голопристанської МВА Світлана Лінник у коментарі "Радіо Свобода".

Посадовиця розповіла, що  українській владі достеменно відомо про загибель десяти людей у Голій Пристані в червні минулого року, але фактична кількість жертв, імовірно, значно вища за цю цифру. Згідно з чиновницею, тіла багатьох людей залишаються під завалами своїх будинків.

"Не дістають, не розбирають завали, так ті руїни лишаються, тіла загиблих так і залишаються під завалами. Там дуже багато ще людей, які лежать під завалами у своїх власних оселях. Це і міське і сільське населення. Це величезна кількість таких ось будинків і людей, які зникли, і родичі яких шукають", — розповіла вона.

За офіційними даними української влади, у Голій Пристані загинуло 10 людей. Проте реальна кількість загиблих може бути значно більшою, зазначила Лінник.

"Там дуже багато буде людей, яких доведеться нам перепоховати й ексгумацію робити, і відповідно родичів шукають тих, хто там загинув", — додала вона.

На нинішній день ситуація у Голій Пристані критична, причому не лише через підрив Каховської ГЕС. Місто з початку повномасштабного вторгнення перебуває під російською окупацією, проте ворог не надав жодного "зеленого коридору" для евакуації мирних жителів.

"Ні фінансових ресурсів у них немає, ні роботи, ні доходів. Постійно відбуваються утиски, весь час людей залякують через неотримання паспортів РФ. Тим, хто їх досі не отримав, обмежують соціальні пільги, не дають гуманітарну допомогу. Ситуація погіршується щодня", — розповідає чиновниця.

Нагадаємо, раніше начальниця Олешківської міської військової адміністрації Тетяна Гасаненко у коментарі проекту "Радіо Свобода" розповідала, що на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області "ситуація для цивільних залишається надважкою, там щодня гине місцеве населення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.01.2024 16:59