Передане державі майно РФ й тисяча справ проти зрадників: ДБР відзвітувало про плідну роботу за рік великої війни

Від початку повномасштабного нападу Росії Державне бюро розслідувань порушило 1 308 кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ Національної безпеки. Серед них: 1 043 кримінальних провадження — за фактом державної зради (ст. 111 КК України), 208 кримінальних проваджень — за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 17 кримінальних проваджень — щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 КК України) та інші.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Підозри, розшук, перевірки

У результаті проведення розслідувань 571 особі було повідомлено про підозру, 321 особа оголошена в розшук, а 1 372 особи перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду за цими статтями вже направлено 236 обвинувальних актів.

Вказується, що найбільшу кількість проваджень відкрито у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Арешт російського майна

За результатами розслідувань в управління державі передано майно російських компаній вартістю у мільярди гривень. Це, зокрема, корпоративні права та статутні капітали компаній "Татнєфть", колишня власність олігарха Олега Дерипаски ТОВ "Глухівський кар’єр кварцитів", ТОВ "Аерок", "Калуський трубний завод" та багато інших російських активів в Україні.

"За результатами розслідування кримінальних проваджень на потреби Збройних сил України передано 43 одиниці спеціального та іншого транспорту, понад 400 тонн нафтопродуктів, 200 тисяч набоїв до стрілецької зброї та інших засобів ураження, 17 тисяч засобів індивідуального захисту, перераховано коштів, арештованих активів, а також сплаченої стороною захисту у кримінальних провадженнях застави: понад 1 млн дол США, близько 3 млн грн та 650 тисяч євро", — зазначають у Держбюро розслідувань.

статистика Держбюро

Нагадаємо, Державного бюро розслідувань провели обшуки у членів правління та наглядової ради й в офісі комерційного банку. Його бенефіціарним власником є громадянин Росії, президент російського футбольного клубу ЦСКА Євгеній Гінер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.02.2023 19:32