Ракетний удар по Одесі 29 грудня 2023 року. Джерело: Telegram-канал Олега Кіпера

Тисячі смертей, мільйони зламаних доль. Найкривавіші теракти Росії з початку вторгнення

24 ЛЮТОГО 2024 15:00

У суботу, 24 лютого, минає рівно два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України. За цей час країна-агресорка вбила понад 10,3 тисячі цивільних українців, ще більш як 19,6 тисячі були поранені. Кількість біженців з України сягає 6,3 мільйона в усьому світі, 80% із них хочуть повернутися до України. Такі дані наводить Організація Об'єднаних Націй станом на січень 2024 року. Проте число жертв щодня збільшується, адже армія окупантів завдає ударів по мирному населенню України та здійснює нові воєнні злочини.

TrueUA зібрав наймасштабніші та найкривавіші злочини Російської Федерації проти цивільного населення України від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, про які має пам'ятати світ.

2022 рік

Удари по Харкову

Рашисти 1 березня 2022 року спрямували по будівлі адміністрації Харківської військової адміністрації на площі Свободи дві крилаті ракети. Внаслідок ворожого обстрілу 29 людей загинули, ще 35 — отримали поранення. В момент удару в будівлі перебували тероборонівці, військові та волонтери. У червні 2022-го будівлю ОДА визнано такою, що не підлягає відновленню.

Вночі 17 березня 2022 року російські військові знову завдали потужного удару по місту. Обстріл було здійснено по гуртожитку ракетою "Іскандер". Вже зранку наступного дня окупанти завдали ще одну серію ударів ракетами по місту. Тоді загинуло 25 людей, ще 35 — постраждали.

Удари по Харкову

Фото: Харківська обласна прокуратура

Обстріл Ізюма

9 березня 2022 року російські окупанти скинули на житловий будинок в Ізюмі авіабомбу. Там у підвалі ховалися десятки людей. За офіційними даними, загинули 44 особи. Росіяни не пускали рятувальників на допомогу до місця трагедії майже три тижні. А завали змогли почати розбирати лише через півтора року.

обстріл Ізюма

Фото: ТСН

Трагедія у Маріуполі

Одним із найкривавіших воєнних злочинів РФ в Україні є удар по драматичному театру в Маріуполі 16 березня минулого року. Точна кількість загиблих досі невідома і навряд чи буде встановлена — окупанти після захоплення міста, щоб приховати сліди своїх злочинів, знесли будівлю театру. В момент удару там ховалися сотні мирних маріупольців, які втратили житло через обстріли російської армії. Попередньо, атака на театр забрала життя близько 600 людей.

маріуполь театр

Фото: "Вікіпедія"

За кілька днів, 20 березня 2022 року, рашисти знову завдали кривавого удару по Маріуполю. Окупанти скинули бомби на школу мистецтв №12 у Лівобережному районі Маріуполя, де ховалося близько 400 маріупольців — жінки, діти та люди похилого віку. Точна кількість жертв невідома.

Терор Миколаєва

У Миколаєві 29 березня 2022 року ворожою ракетою було частково зруйновано будівлю обласної державної адміністрації. Удар припав на четвертий поверх будівлі, залишивши велику дірку з дев'ятого по перший поверх в її центральній частині, внаслідок чого третина девʼятиповерхівки була зруйнована вщент, а інша частина перебуває в аварійному стані. При цьому загинули 37 людей і 36 було поранено.

обстріл Миколаєва 29 березня

Фото: "Вікіпедія"

Дослідники з організації Truth Hounds дійшли висновку, що з великою ймовірністю для удару по будівлі обласної влади було використано крилату ракету типу 3M-14, яку запустили з ракетного комплексу "Калібр-НК" на фрегаті "Адмірал Ессен" Чорноморського флоту ВМС РФ, який 29 березня 2022 року перебував в акваторії Чорного моря.

Удар по вокзалу у Краматорську

8 квітня 2022 року Росія здійснила теракт на вокзалі у Краматорську. Кілька тисяч людей, переважно жінки та діти, чекали на евакуаційний потяг, і в цей момент РФ вдарила двома ракетами з касетними боєголовками з комплексу "Точка У". Тоді на вокзалі загинула 61 людина і 121 було поранено.

Human Rights Watch знайшла 32 місця вибухів, розкиданих площею 55 тисяч квадратних метрів. Уламки застрягали в сталевих конструкціях навіть за десятки метрів від місць ударів. 

удар по вокзалу у Краматорську

Фото: Нацполіція

Російські окупанти намагалися звинуватити в ракетному ударі Україну, заявляючи, що у збройних сил РФ нібито давно немає на озброєнні "Точок У". Також російська пропаганда розповсюджувала повідомлення про обстріл вокзалу Краматорська російськими військами, але одразу після появи свідчень масової загибелі цивільних ці записи почали видаляти та редагувати. 21 травня 2022 року Служба безпеки України заявила, що отримала неспростовні докази причетності до цього обстрілу російських окупантів.

Завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області — тієї частини, яка ще з 2014 року перебуває під окупацією Росії. Експерти підтвердили, що для обстрілу окупанти застосували керовану одноступінчату твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет, яка відома як "Точка-У". У СБУ наголосили, що кілька комплексів із "Точкою-У" розміщені на окупованих територіях Донбасу і використовуються загарбниками вже вісім років.

Удар по школі у Білогорівці

У Білогорівці Луганської області окупанти скинули авіабомбу на школу в той час, коли там переховувалися місцеві мешканці. Трагедія сталася 7 травня 2022 року.

Оскільки удар був дуже потужним, то шансів у людей вижити практично не було. Загинуло 60 осіб, ще 27 зазнали поранень.

обстріл Білогорівки

Фото: Telegram Сергій Гайдай

Обстріл ТЦ "Амстор" у Кременчуці

27 червня 2022 року російська армія випустила ракету по торговому центру "Амстор" у Кременчуці, що на Полтавщині. У момент атаки там перебувало понад тисячу цивільних людей. Загинули 22 людини, ще майже 70 зазнали поранень.

Обстріл ТЦ "Амстор" у Кременчуці

Фото: "Вікіпедія"

Обстріл Часового Яру

Ракетний удар по місту Часів Яр на Донеччині був завданий ввечері 9 липня 2022 року збройними силами Російської Федерації. Внаслідок атаки загинули 48 осіб, серед них одна дитина. Частково зруйновано два п'ятиповерхові житлові будинки, в одному з яких завалено два під'їзди. Удару завдано з установок БМ-27 "Ураган". 

Обстріл Часового Яру

Фото: "Вікіпедія"

Удар по колонії у Оленівці

У ніч проти 29 липня 2022 року РФ скоїла теракт, влаштувавши вибух у бараку виправної колонії в Оленівці Донецької області, в якому перебували українські військовополонені. Тоді загинули щонайменше 53 та були поранені понад 130 українських захисників "Азовсталі". Водночас, за даними росіян, в бараці було 193 людини. Вибух у колонії Оленівки був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета.

Оленівка

Фото: соцмережі

Головне управління розвідки згодом повідомило, що організатором та виконавцем теракту є незаконне збройне формування ПВК "Вагнера", яке діяло за наказом свого куратора Євгена Пригожина, проте вбивства не були погоджені в російському міністерстві оборони. Російські терористичні війська від початку не мали наміру обміняти полонених українських військових, а натомість піддавали їх тортурам. У катуванні брали участь бойовики терористичного угрупування "ДНР", найманці ПВК "Вагнера", ФСБ РФ. Тож вибух, який стався в Оленівці 29 липня 2022 року, був способом приховати неналежні умови та злочинні форми допиту.

Атака на Вінницю

14 липня 2022 року росіяни вбили 29 людей у Вінниці. Дві ворожі ракети влучили в будинок культури, де планувався благодійний концерт, третя вдарила по площі поблизу медичного центру. У вогняному пеклі опинилися десятки людей. Серед загиблих була чотирирічна Ліза. Кадри із її закривавленим дитячим візочком тоді облетіли весь світ. Її маму лікарі змогли врятувати.
Атака на Вінницю влітку 2022 року
Фото: ДСНС
Обстріл залізниці у Чаплиному

На День незалежності України 24 серпня 2022 року росіяни завдали ракетного удару по пасажирських вагонах на залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області. Загинули 25 людей, ще 31 поранено. Серед жертв — пасажири потяга, люди, які перебували в авто біля залізниці, та мешканці будинку, розташованого поруч.

Обстріл залізниці у Чаплиному

Фото: "Оперативний ЗСУ"

Атаки на Запоріжжя

Рашисти не один раз завдавали кривавих ударів по Запоріжжю. Одним із наймасованіших був 30 серпня 2022 року, коли росіяни обстріляли цивільну колону на виїзді із Запоріжжя. Тоді люди зібралися в пункті пропуску для виїзду до родичів на тимчасово окуповану територію. В цей момент ворог випустив по цивільних 16 ракет із застосуванням зенітно-ракетного комплексу С-300. Загинуло 32 людини, ще 86 були поранені.

Також 6 жовтня 2022 року окупанти вгатили по житловому сектору, коли люди спали. Тоді загинуло 19 мешканців. Згодом, 9 жовтня 2022 року, російські загарбники завдали удару по містузастосувавши 12 ракет. Майже всі вони влучили в житлові будинки. Загинуло 17 людей, ще 89 були поранені.

обстріл запоріжжя

Фото: обстріл Запоріжжя 9 жовтня Джерело: "Вікіпедія"

2023 рік

Удар по багатоповерхівці у Дніпрі

Трагедія у Дніпрі, яка забрала життя 46 людей, сталася 14 січня 2023 року. В суботу, коли більшість мешканців перебували вдома, Росія вдарила ракетою Х-22 по багатоповерхівці на набережній. Ще 80 людей були поранені. Рятувальна операція тривала 69 годин.

Майже добу під завалами перебувала 27-річна Катерина Зеленська. Вона має вади слуху, тому не могла кликати на допомогу. У трагедії жінка втратила чоловіка та однорічного сина, а її саму дивом врятували.

удар по багатоповерхівці у Дніпрі

Фото: Вікіпедія

Удар по Херсону

Російські війська обстріляли Херсон із реактивних систем залпового вогню Град. Були влучання ракет у зупинку громадського транспорту, дві багатоповерхівки в центрі міста та магазин. Внаслідок обстрілу в Херсоні постраждала 21 людина — п’ятеро загинули, ще 16 — поранені.

обстріл Херсона 21 лютого 2023 рік

Фото: Херсонська МВА

Масований обстріл 9 березня 

Російські загарбники майже сім годин здійснювали ракетний та дроновий терор України. Загалом ворог випустив 81 ракету та вісім ударних БпЛА Shahed-136/131. З них українська протиповітряна оборона знищила 34 ракети та чотири дрони-камікадзе.

Через ворожі атаки у Святошинському районі столиці уламками ракети поранено дві людини. Також рештки ракети пошкодили автомобілі.

Водночас на Львівщині в селі Велика Вільшаниця Золочівської громади ракета впала на два житлових будинки, загинули п’ятеро людей — троє чоловіків та дві жінки. На Одещині було зафіксовано влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури області. А на Дніпропетровщині через атаку одна людина загинула, ще дві травмувалися. До того ж у зв’язку з ракетними ударами Росії цього дня була повністю знеструмлена Запорізька АЕС.

Також росіяни завдали 15 ракетних ударів по Харкову і області, постраждали об’єкти інфраструктури. Були потрапляння в об'єкти критичної інфраструктури. Декілька людей зазнали травмування. Крім того, російська армія двічі обстріляла Корабельну площу в Херсоні. Через це чотири людини загинули і ще троє отримали поранення.

Ракетний удар РФ по піцерії у Краматорську

27 червня 2023 року Росія атакувала прифронтовий Краматорськ. Ракета влучила в цивільне кафе Ria Lounge. 13 людей загинули, серед яких три дитини — 17-річна та дві 14-річні дівчини. Поранення отримали 60 людей. Серед постраждалих опинилися і троє іноземців: це колумбійський письменник Гектор Абад, політик Серхіо Харамільо та журналістка Каталіна Гомес.

Також в епіцентрі вибуху опинилися багатоквартирні будинки, торговельні приміщення, автомобілі, поштове відділення та інші споруди, в яких повилітали вікна, шибки та двері. Контррозвідка затримала корегувальника ракетного удару по Краматорську, яким виявився завербований російськими спецслужбами місцевий житель-працівник газотранспортного підприємства.

Удар по селу Гроза

Російські окупанти 5 жовтня 2023 року вгатили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. Удар прийшовся на кафе, де був поминальний обід. Внаслідок обстрілу загинули 59 місцевих мешканців. Варто відзначити, що росіяни вбили кожного десятого жителя цього села: за відкритими даними, там мешкала 501 людина. Ракетний удар був дуже точним. 

Згодом, після удару, з'явились перші кадри після ракетного удару рашистів по кафе й магазину у селі Гроза.

удар по селу Гроза

Фото: МВС

Служба безпеки України 11 жовтня викрила двох зрадників, які корегували російський ракетний удар на село Гроза у Харківській області. Ними виявились два брати, які перейшли на бік загарбників. 

За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території. Під виглядом дружніх розмов та листувань у месенджері зрадники випитували у людей відомості про дислокацію Сил оборони та масові заходи на території регіону. Від початку жовтня цього року обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов'язково загинуть мирні мешканці — їхні знайомі з села Гроза, зокрема й ті, хто надавав їм інформацію.

Дізнавшись точну адресу та час проведення мирного заходу, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам. Отримані відомості рашисти використали для здійснення прицільного удару по українському селу із застосуванням оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М".

Влучання по багатоповерхівці в Умані

23 людини загинуло внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці в Умані (Черкаська область) вночі 28 квітня 2023 року. Найменшому загиблому було півтора року. Окупанти майже повністю знищили один під'їзд — це 27 квартир. До того ж серед загиблих був рок-музикант Володимир Макаровський.

Атака на Кривий Ріг

Місто потрапляє під ворожі обстріли систематично, та один із наймасованіших прийшовся на 13 червня 2023 року, коли росіяни влучили ракетою в п'ятиповерховий будинок та кілька цивільних обʼєктів інфраструктури, вбивши 12 людей. Ще 28 осіб тоді зазнали поранень.

Пошкодження отримали понад 70 житлових будинків. Також постраждали три школи й будівлі ще двох навчальних закладів.

Фото: Telegram-канал Сергія Лисака

Обстріл Чернігова 

У центр Чернігова 19 серпня 2023 року прилетіла балістична ракета РФ, де на той час відбувалася виставка виробників дронів. Внаслідок атаки 208 людей постраждали, ще семеро — загинули.

Служба безпеки України попередньо встановила тип російської ракети — це була ракета 9М727 (крилата ракета наземного ракетного комплексу "Іскандер". У цей час в Драмтеатрі Чернігова проводили захід "Люті пташки", куди запросили виробників дронів та військових. Співорганізаторка заходу, керівниця проекту Victory Drones Марія Берлінська заявляла: захід був погоджений з ВЦА, а ті, хто спустилися в укриття на прохання організаторів, лишилися живими.

Атаки на Селидове

Вночі 15 листопада 2023 року російські війська завдали чотири ракетні удари по житлових кварталах у Селидовому на Донеччині. Окупанти обстріляли населений пункт із зенітно-ракетного комплексу С-300. Внаслідок влучання снарядів по одній з вулиць зазнала контузії місцева мешканка 50 років. Крім того, армія РФ поцілила у багатоквартирний житловий будинок, у якому перебували люди. Загинули четверо людей.

Масований обстріл Києва 25 листопада 

Вночі 25 листопада 2023 року рашисти масовано атакували Україну "шахедами". Майже усі ворожі дрони були скеровані на столицю та Київську область. У Києві зафіксовані падіння уламків "шахедів" у Печерському, Подільському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському районах. У результаті російської атаки на столицю постраждали п'ятеро людей, серед них 11-річна дитина.

Масована атака на Київ та Одесу 13 грудня

Вночі 13 грудня 2023 року війська країни-агресорки атакували столицю України високошвидкісними ракетами. Внаслідок атаки понад 50 людей отримали поранення. У багатьох районах Києва було зафіксовано численні руйнування. Зокрема, у Деснянському районі сталося загоряння дев'ятиповерхового житлового будинку та вісьмох авто у дворі будинку. А у Дніпровському — вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках. Сталося загоряння приватного житлового будинку. Крім того, зафіксовано падіння уламків ракети ще на три приватні житлові будинки без загоряння. Також уламки ракети впали на проїжджу частину та призвели до пошкодження водопровідної  мережі — аварійні бригади працюють на місці. 

Неспокійно цього дня було і на Одещині. Зокрема, в Одеському районі уламками іншого збитого дрона пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. 

Масований обстріл 29 грудня 

Рашисти масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Вибухи лунали у Харкові, Львові та області, Одесі, на Сумщині, у Черкасах. 

В Одесі рашисти поцілили по житлових будинках. Четверо одеситів загинули, ще 15 людей отримали поранення, серед яких двоє дітей — шести та восьми років. До того ж у місті пошкоджено 21 житловий будинок, близько 70 квартир зазнали руйнувань. Також зазнав руйнувань ліцей. На момент обстрілу діти були на канікулах, а вчителі перебували в укритті.

обстріл Одеси 29 грудня

Фото: Telegram-канал Олега Кіпера

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали четверо людей. За даними влади, пошкоджено було багатоквартирний будинок.

Львівщину окупанти атакували "шахеди" та ракети. Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. Під час ракетної атаки у місті пошкоджені будинки та навчальні заклади. Внаслідок обстрілу у Львові загинув 44-річний Віктор Кобзистий — український баскетболіст, тренер та майстер спорту України міжнародного класу. Ще 30 людей поранені, серед них — двоє дітей.

обстріл Львівщини 29 грудня

Фото: Facebook-сторінка Максима Козицького

Харків вночі двічі був під масованим обстрілом. О п'ятій ранку ворог обстрілював місто двома видами ракет — С-300 та Х-22. Повідомлялося про щонайменше вісім прильотів по Київському та Холодногірському районах. У місті виникли проблеми з подачею електрики для транспорту.

Вже близько сьомої ранку місто знову опинилося під вогнем окупантів. Відбулося щонайменше чотири прильоти. Одна людина загинула, ще вісім місцевих мешканців отримали поранення. Пошкоджено медичну установу, склади, цивільні підприємства. 

До того ж вранці 29 грудня російські загарбники поцілили по Запоріжжю. Під вогнем рашистів опинилися підприємства, багатоповерхівки й приватний будинок. Через ворожу атаку вісім людей загинули та ще 13 постраждали.

обстріл Запоріжжя 29 грудня

Фото: Telegram-канал Анатолія Куртєва

Обстріл Харкова 30 грудня 

Окупанти завдали ракетних ударів по центральній частині міста Харкова. У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торговельні павільйони та автомобілі людей тощо. Внаслідок ворожих ударів поранено 20 осіб, серед них діти та іноземці. Зокрема, постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF. В момент атаки вони перебували у готелі Kharkiv Palace.

Харків 30 грудня

Фото: патрульна поліція Харківщини

2024 рік

Масований обстріл України 2 січня 2024 року

Вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару — столиця України. Внаслідок обстрілу 127 українців отримали поранення та ще п'ятеро загинули.

За підрахунками Forbes, масована ракетна атака по Україні 2 січня обійшлась країні-агресору у близько 620 мільйонів доларів.

Атака на Україну 23 січня 2024 року

У вівторок, 23 січня, окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Під час атаки було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. В результаті бойової роботи сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони знищили 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55, п’ять балістичних ракет "Іскандер-М" та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Унаслідок ракетної атаки на Київ 23 січня пошкоджено декілька будівель у різних районах міста. За попередньою інформацією, постраждало 22 людини, з них 13 госпіталізовано. Також пошкоджено спортивний комплекс "Локомотив", на якому тренувалися діти залізничників та внутрішньо переміщених осіб. 

Будівля стадіону "Локомотив" у Києві після ракетного удару вранці 23 січня

Фото: "Вікіпедія"

Крім того, під вогнем рашистів опинився і ХарківОкупанти завдали по житлових районах Харкова близько 12 комбінованих ракетних ударів — системи С-300, Х-32 та "Іскандер". Через ворожі обстріли 57 людей травмовано, з них четверо — діти та підлітки 10, 12, 14 і 17 років. Загинули — семеро людей.

Харків 23 січня

Фото: Нацполіція

До того ж у Павлограді на Дніпропетровщині внаслідок російського удару загинула одна людина. Крім того, один чоловік постраждав, йому надали медичну допомогу.

Масований ракетний обстріл України 7 лютого 

Російські військові завдали масованого ракетного удару по містах України. Було застосовано крилаті та балістичні ракети. Силами протиповітряної оборони України збито 29 ракет, а також 15 ударних БпЛА типу Shahed-131/136. Російські авіаудари забрали п'ять життів (чотири в Києві та одне в Миколаєві). 

Внаслідок обстрілу у Києві постраждали 39 людей, ще двоє — загинули. Варто зауважити, що для ракетного удару по Києву, росіянами було вперше застосовано протикорабельну крилату ракету 3М22 "Циркон" та крилату ракету Х-69У Миколаєві пошкодження отримали близько 20 приватних будинків, також було пошкоджено газо- та водопровід. Одна людина загинула.

Миколаїв 7 лютого

Фото: ДСНС

На Дніпропетровщині у Новомосковську через падіння уламків та влучання решти БпЛА сталося руйнування на території комунального підприємства, пошкоджені будівлі та авто, без жертв. У Павлоградському районі було влучання ракети в інфраструктурний об’єкт.

До того ж були зафіксовані влучання у Слобідському районі Харкова. Було пошкодження нежитлової інфраструктури. Легкі поранення отримала 52-річна жінка. Також на Львівщині був приліт по промисловому об'єкту у Дрогобичі, будівля була частково зруйнована. Ракетна атака обійшлась Росії у 423,4 мільйона доларів.

Масований ракетний обстріл України 15 лютого

Російсько-окупаційні війська атакували Україну ракетами різних типів, зокрема повітряного і морського базування, балістичними та керованими авіаційними ракетами. Сили оборони зафіксували пуски 26 ракет. ППО вдалося знищити 13 ракет різних типів.

У Львові внаслідок ракетної атаки зазнала руйнувань трансформаторна підстанція. Вибуховою хвилею від ракети, що впала в землю, було пошкоджено 19 житлових будинків, дитячий садочок №165, Ліцей №45 та приватна Школа. Три людини отримали поранення. У Запорізькій області зафіксовано влучання в об’єкт інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна та дахи житлових будинків. Постраждали шестеро людей.

У двох населених пунктах Київської області зафіксовано падіння уламків ворожих ракет, пошкоджено сім приватних будинків, кілька господарчих споруд та автомобіль. На Хмельниччині були зафіксовані пошкодження на об’єктах інфраструктури та житлових об’єктах. Постраждали троє людей. У Чугуєві внаслідок ракетного удару Росії з ЗРК С-300 по житловому сектору загинула жінка, пошкоджені та вщент зруйновані приватні будинки, газогін та електромережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Статті, 24.02.2024 15:00