Трамп хоче озброїти вчителів

22 ЛЮТОГО 2018 12:38

Президент США Дональд Трамп пропонує озброїти шкільних вчителів.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

Він стверджує, що така міра дозволить в подальшому запобігти трагедії, подібній, що сталася минулого тижня в одній зі шкіл штату Флорида.   

Про це Трамп заявив в Білому домі на зустрічі зі школярами, вчителями та родичами потерпілих при стрільбі в школах.  

«Якби один з ваших вчителів вмів застосовувати вогнепальну зброю, то напад було б припинено дуже швидко, - заявив Трамп. - У вас були б вчителі, які пройшли спеціальну підготовку, і більше не було б зони, вільної від зброї. Маніяки - всі боягузи, і для них такі вільні від зброї зони - все одно, що заклик до дії - давайте зайдемо і нападемо, адже ніхто не стане стріляти по нам у відповідь ».  

Як відомо, жертвами стрілянини в школі міста Паркленд стали минулої середи 17 осіб, 14 отримали поранення. Колишній учень школи, 19-річний Ніколас Круз, відкрив тут вогонь з напівавтоматичної гвинтівки, яку придбав легально.  

«Я проти того, щоб в школі були озброєні вчителі, - заперечив Брандон Томпсон, вчитель з Вашингтону. - Вчителі, як і всі люди, бувають емоційними, нервовими. Цього не можна не враховувати».  

«У шкільних вчителів і так зараз більш ніж достатньо обов'язків, і нема чого покладати на них таку величезну відповідальність, наділяючи смертоносною силою, яка позбавляє життя, - вважає Марк Барден, батько школяра, якого застрелили. - Ніхто не хоче, щоб школа ставала місцем перестрілки. А для несамовитого соціопата, який має намір здійснити вбивства в школі, а потім покінчити життя самогубством, немає ніякої різниці, озброєний там хтось чи ні. Він в будь-якому випадку має намір померти».

 

Світ, 22.02.2018 12:38