Трамп не хоче більше розмовляти з КНДР

31 СЕРПНЯ 2017 11:02

Президент США Дональд ТРАМП погрожує відмовитися від переговорів з Північною Кореєю. Проте американський міністр оборони Джеймс МЕТТІС наполягає на продовженні мирного діалогу.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Президент США Дональд ТРАМП прокоментував черговий запуск балістичної ракети Північною Кореєю, зазначивши, що «розмови не є відповіддю».   

«США розмовляють з Північною Кореєю і виплачують їй гроші, котрі від них вимагають, протягом 25 років. Розмови не є відповіддю», - написав він у Twitter у середу, 30 серпня.   

Проте не всі американські можновладці дотримуються такої жорсткої позиції.   

Міністр оборони США Джеймс МЕТТІС продовжує закликати до мирних переговорів задля врегулювання корейської кризи.  

Про це він повідомив після зустрічі зі своїм південнокорейським колегою.   

«Ми продовжуємо працювати разом. Міністр і я поділяємо відповідальність по забезпеченню захисту наших націй, нашого населення, наших інтересів, які ми обговорюємо сьогодні», - зазначив МЕТТІС. «Ми ніколи не відмовимося від дипломатичних рішень», - запевнив він.  

Нагадаємо, що 26 серпня війська Північної Кореї провели чергове випробування балістичної ракети. За даними південнокорейських військових, ракета пролетіла загалом близько 2700 кілометрів, досягши висоти 550 кілометрів.   

Перелетівши через північ Японії, балістична ракета розвалилась на частини та впала в акваторію Тихого океану. І хоч над японською територією ракета КНДР пролетіла вже не вперше, Пхеньян уперше не попередив міжнародну спільноту про те, що проводитиме такі випробування. 

 

Політика, 31.08.2017 11:02