Трамп обіцяє посилити боротьбу з тероризмом в Афганістані та змінити стратегію підтримки Пакистану

22 СЕРПНЯ 2017 09:51

Президент США Дональд ТРАМП обіцяє посилити боротьбу з тероризмом в Афганістані та планує скерувати ще чотири тисячі американських військових, інформує TrueUA з посиланням на DW.

«Наші війська будуть боротися, щоб перемогти. Колись після ефективних військових зусиль, імовірно, стане можливим політичне рішення, яке б стосувалося частково й «Талібану»», - наголосив Дональд ТРАМП у своєму зверненні на базі Форт-Майер в Арлінгтоні, передає агенція Reuters. Водночас він зазначив, що ніхто не знає, коли це станеться і чи відбудеться взагалі.

ТРАМП не уточнив, скільки саме військовослужбовців буде додатково відправлено в Афганістан. Американські ЗМІ, посилаючись на джерела в Білому домі, повідомляють про збільшення контингенту ще на чотири тисячі військових. Нині там перебувають 8400 американських солдатів та ще п'ять тисяч військовослужбовців з інших країн-членів НАТО.

Дональд Трамп також планує збільшити повноваження американських військових в Афаганістані.

«Ми розширимо повноваження американських військових, щоб наносити удари по терористах та кримінальних мережах, які вчиняють насильство та хаос по цілому Афганістану», - заявив ТРАМП.

Раніше екстремістське угруповання «Талібан» попередило США про неприпустимість збільшення військового контингенту в Афганістані.

США також можуть змінити стратегію підтримки Пакистану. «Ми платимо Пакистану мільярди доларів, і в той же час вони приймають терористів, з якими ми боремося. Це повинно змінитися, і зміниться негайно», - сказав ТРАМП.

Світ, 22.08.2017 09:51