Фото: slovoidilo.ua

Трамп прибув до суду у справі про секретні документи: у чому його звинувачують

Колишній президент США Дональд Трамп у вівторок, 13 червня, прибув до будівлі Федерального суду міста Маямі у штаті Флорида. Там його формально арештували у справі про неналежне поводження із секретними документами.

Про це повідомляє CNN.

Після прибуття до суду Трампа взяли під варту й помістили під арешт. Проте для політика це формальна процедура, яка передує оголошенню обвинувачень суддею, тому на нього не вдягали наручників і не робили "фото для арешту".

Слухання відбувається у форматі "первісної явки", а також як так зване пред'явлення обвинувачення, і у Трампа буде можливість виступити зі своєю заявою у справі. Зазначається, що колишнього президента США можуть притягнути до відповідальності за звинуваченням у неналежному поводженні з секретними документами. Проте сам Трамп не визнає себе винним.

Зауважимо, минулого тижня Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Найтяжчі з цих пунктів, пов’язані з приховуванням документів, передбачають покарання до 20 років позбавлення волі. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю. Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що експрезидент щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп зберігав, за даними слідства, у різних місцях у своєму особняку в Мар-а-Лаго (Флорида) секретні документи, які містили інформацію про оборонний і збройовий потенціал США та інших країн, зокрема про ядерну програму США. У висновку також сказано, що помічник Трампа одного разу знайшов секретні документи з розвідданими на підлозі складського приміщення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп може брати участь у наступних виборах глави держави. Висунення нових звинувачень не суперечить нормам конституції США.

Раніше повідомлялось, що в Україні побоюються повернення до влади в США Дональда Трампа. Він може зменшити об'єми військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.06.2023 22:53